Helpotusta hikoileviin jalkoihin

Mukavuutta ja raikkautta pohjallisilla
Mukavuutta ja raikkautta pohjallisilla

Kesä tuo mukanaan hellivän lämmön ja vapauttaa monen jalat sukista ja kengistä. Samalla kesä tuo monelle mukanaan myös kiusallisesti kuumuudessa hikoilevat jalat. Kenkiä ja jalkoja hoitamalla sekä oikeiden tuotteiden käytöllä hikoilun aiheuttamat ongelmat vähentyvät ja voit päästää huoletta jalkasi nauttimaan kesästä.

Useimmiten jalkojen haju aiheutuu hikoilusta. Vaikka hiki itsessään ei haise, se luo otollisen ympäristön bakteerien kasvulle. Nämä bakteerit puolestaan synnyttävät hajun.

Kengistä saat  mukavat ja hygieenisemmät laittamalla niihin hyvät, vaihdettavissa olevat pohjalliset, jotka myös vaihdat säännöllisesti.

Mukavuutta ja raikkautta pohjallisilla

VIVA® SNEAKER tukipohjallinen

VIVA® SNEAKER on kesään ja paljaille jaloille suunniteltu froteepintainen tukipohjallinen. Se on täydellinen pohjallinen vapaa-ajan kangas- ja urheilukenkiin, sillä anatomisesti muotoiltu pohjallinen tekee tasapohjaisestakin kengästä miellyttävän käyttää. Ota kengän oma pohjallinen pois ja sujauta tilalle VIVA® SNEAKER.

Viva Sneakerin froteepinta imee hyvin kosteutta ja luonnonkuidut pitävät jalat raikkaina ja kuivina. Pohjallisten tuki on kestävää muovia ja pitää muotonsa myös kosteana, eikä se menetä tukiominasuuksiaan kovassakaan käytössä.

Cotton froteepohjallinen on miellyttävä luonnonmateriaaleista valmistettu peruspohjallinen, jota voi hyvin käyttää ilman sukkiakin. Ohuen profiilinsa ansiosta se ei vie tilaa kengässä ja sopii kaikenlaisiin jalkineisiin.

Cotton froteepohjallisen päällisen puuvillafrotee imee kosteutta ja pitää jalat miellyttävän kuivina. Alapuolella luonnollinen kookoskuitu vaimentaa iskuja ja antaa jalan hengittää. Pohjalliset kannattaa tuulettaa käytön jälkeen, nämä voit pestä kätevästi myös pesukoneessa.

 

Hikoilu kuriin hajunsyöjillä

Feetlet hajunsyöjäpohjallinen leikattavaKenkien pois ottaminen voi olla kiusallinen tilanne, jos ilmaan samalla tupsahtaa kosteiden sukkien mukana jalkahien aromi. Tähän ongelmaan saa kätevästi avun hajunsyöjäpohjallisilla.

Leikattava Feetlet hajunsyöjäpohjallinen sisältää aktiivihiiltä, joka ehkäisee tehokkaasti hajunmuodostusta. Tekstiilipäällysteinen pohjallinen imee kosteutta hyvin ja kuivuu nopeasti. Pohjallinen on leikattava, joten se on helppo sovittaa oikean kokoiseksi kaikkiin kenkiin. Pohjallisten käyttöikä ja -mukavuus lisääntyvät, kun ne muistaa tuulettaa käytön jälkeen.

Pehmeäpintainen Odour Free hajunsyöjäpohjallinen on ohut, eikä vie kengästä paljoa tilaa. Kestävä ja erittäin imukykyinen kuitupäällinen on mukava jalalle, aktiivihiiltä sisältävä latex pehmentää askelia ja ehkäisee hajunmuodostusta.

Hajunsyöjä on kätevä leikata oikean kokoiseksi kengän omaa pohjallista apuna käyttäen. Leikkaa hajunsyöjä ensin hieman omaa kokoa suuremmaksi ja sovita kenkään. Tarvittaessa voit leikata lisää tarpeen mukaan.

Raikkaat kengät helposti

Ajan mittaan kengät keräävät epämiellyttäviä hajuja, etenkin ne eniten käytetyt suosikki- ja urheilukengät. Syy näissä on sama – jalat hikoilevat ja kenkään imeytyy kosteutta, joka on suosiollinen kasvualusta bakteereille.

Pedag Shoe Deo

SmellWell hajunpoistajan sisältö imee kosteutta ja neutraloi pH-tasapainon. Näin ympäristö muuttuu epäsuotuisaksi bakteereille. Jo muutaman päivän käyttö vähentää merkittävästi bakteerien määrää ja tämän myötä myös hajua, jonka korvaa raikas tuoksu. SmellWell ei siis piilota hajuja, vaan poistaa niiden aiheuttajat kokonaan. SmellWellin voit sujauttaa myös urheiluvälinekassiin!

Monet kenkädeodorantit ja raikasteet vain peittävät hajut. Pedag Shoe Deo on erilainen: se todella neutraloi hajun ja jättää kenkiin raikkaan limen tuoksun. Kengät eivät enää aiheuta muiden seurassa pois ottaessa noloja tilanteita. Pedag Shoe Deo raikastaa myös kaapit, urheilukassit, jääkiekkovarusteet ja muut treenikamat.

Deodorantin lisäksi kannattaa käyttää pohjallisia, joissa on aktiivihiilikerros. Näin saadaan aikaan voimakaksikko iskemään epämiellyttäviä tuoksuja vastaan.

Myös ruokavalio vaikuttaa

Yhdysvalloissa ja Aasiassa tehdyissä tutkimuksissa on selvinnyt, että jättämällä tietyt ruoat pois voit vähentää myös jalkojesi hikoilua. Jos haluat pitää jalkasi raikkaina, voit unohtaa mm. mausteisen ruuan, kofeiinin, sipulit ja alkoholin ruokavaliostasi.

Muistathan, että myös lasten jalat hikoavat. Täältä löydät vinkkejä lasten kenkiin sopivista tuotteista.