Kuinka juhlit koko yön virkein jaloin!

Juhli koko yö virkein jaloin
Kevään ja kesän juhlat lähestyvät kovaa vauhtia. Korkeat korot ja litteät pohjat laittavat jalat koville. Juhlakenkien istuvuutta ja mukavuutta saat helposti lisättyä erilaisilla geeleillä ja pohjallisilla. Jo käytettyjen kenkien juhlakuntoon saaminen on helppoa oikeilla hoitoaineilla ja välineillä.

Tässä Feetlet.fi kuumimmat vinkit tulevaan juhlakauteen:


1. Kipeytyvätkö päkiät korkokengissä?

Etenkin korkokengissä päkiät kipeytyvät, koska suurin osa painosta tulee päkiälle ja poikittaisholvikaari painuu kasaan. Normaalisti painosta 75% on kantapäällä, mutta korkokenkä muuttaa jalan toimintaa ja rasitus siirtyy eri kohtaan. Sopivalla tuella ja pehmennyksellä tätä kipua saa lievitettyä ja jopa ehkäistyä kokonaan. Pehmennystä päkiän alle saat geelipehmusteesta ja tukea antaa pedag feel goodValkoinen nahkainen päkiäpohjallinen pedag Galant, jossa on poikittaiskaarentuki, sekä pehmentää, että tukee jalkaa. Korkokenkiin kannattaa myös kokeilla hyvin muotoutuvaa pedag siesta -pohjallista, joka antaa tukea pitkittäis- ja poikittaiskaarille. Siesta mahtuu todella moneen kenkään.

pedag VIVA pohjallinen
2. Väsyvätkö jalkasi pukukengissä?

Pitkän juhlapäivän jatkuessa pukukenkien kovat ja tasaiset nahkapohjat voivat olla rankka kokemus jaloille. Pohjallisilla teet kengistä paremmin istuvat ja jalat nauttivat kävelystä. Pedag VIVA® -nahkapohjallinen mahtuu lähes kaikkiin kenkiin. Hyvän tuen lisäksi pohjallisen aktiivihiili kamppailee hikoilevien jalkojen hajuhaittoja vastaan samalla kun nahka imee kosteutta ja jalat tuntuvat kuivilta.


3. Nuhruiset kengät ja juhlat tulossa?pukukengät

Itsekiillottuva kenkävoide on näppärä tapa hoitaa nahkaiset juhlakengät paraatikuntoon. Pikahuoltoon riittää kiillotussieni, mutta nahkakengät vaativat voidetta pysyäkseen kunnossa pidempään. Uudet kengännauhat piristävät ilmeen nopeasti. Vaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Rohkeimmat vaihtavat mustaan kenkään pirteän pinkit nauhat.


4. Kuljetko nahkapohjilla Suomen kesässä?

Nahkapohjat ovat arvokkaiden juhlakenkien tunnusmerkki. Suomen kesässä tämä ylellisyys ei vaan oikein toimi. Pohjat kastuvat ja katukivetys kuluttaa niitä. Pohjien suojaamiseen sopii pedag Liquid WaterprooferHoitoaineen lisäksi pohjan keskikohdan voi suojata tarralla kiinnittyvällä liukuesteellä. Samalla saat lisää pitoa liukkaaseen pohjaan.


5. Älä häpeä haisulikenkien takiaTyylikäs seetripuinen lepolesti.

Jotta sinun tai kavereidesi ei tarvitsisi kärsiä haisevista kengistä, suihkuta myös juhlakenkiin kenkädeodoranttia. Valittavana on lähes hajuton Yocoair hajunpoistaja, joka neutraloi hajun tai selkeästi raikkaan tuoksun antava pedag shoe fresh sekä mintun tuoksuinen solos shoe fresh.
Juhlien jälkeen on hyvä ottaa pohjalliset pois kengistä ja antaa kenkien ja pohjallisten kuivua ja tuulettua, jotta jaloista lähtenyt kosteus ei jää niihin muhimaan. Kun laitat juhlakengät säilöön odottamaan seuraavia karkeloita, voit laittaa niihin SmellWell hajunpoistopussukat neutraloimaan epämiellyttäviä hajuja.

Miesten pukukengille suosittelemme kunnollisia lepolestejä, jotka oikaisevat käyntiryppyjä ja raikastavat kengän sisäpuolen. Käsittelemättömästä puusta tehdyt lepolestit voit laittaa kenkiin heti, puu imee kosteutta. Lakatut ja muoviset lepolestit kannattaa sujauttaa kenkään sen jälkeen, kun kenkä on kuivunut hetken aikaa, ettei kosteus jää kengän sisään hautumaan.