Anna persoonallisuuden näkyä kengissä – valitse tänä talvena jotain muuta kuin turvallinen musta

Syksy/Talvi 2016/17 kenkätrendeissä sulautuu sujuvasti yhteen tyylikkyys ja karkea katumuoti sekä useat vuosikymmenet sulassa sovussa. On muutamia täysin uusia ilmestyksiä ja useita kierrätettyjä ja muokattuja tyylejä, joista saadaan sesongin yleinen ilme ja mieliala.  Enimmäkseen on jo siirrytty pois 70-luvun länkkärityylistä, vaikka rippeet siitä vielä ovat näkyvillä. Sekaan lisätään 80- ja 90-luvun vaikutteet sekä futuristinen vivahde. Sesongin hittiväreinä ovat mm tummat punaiset, harmaa ja erilaiset sinisen ja vihreän vivahteet. Neutraalit sävyt, musta ja ruskea ovat klassikoita ja näitä perussävyjä voi yhdistää moneen tyyliin. Juhlavuutta tuovat erilaiset metallinhohtoiset sävyt.

AW16-17 punaiset AW16-17 siniset
Kenkämalleissa on mistä valita. Terävät piikkikärjet ovat nyt taas in. Samoin moniremmiset sandaalit sekä avokärkiset tai avokantaiset avokkaat. Isot soljet, niitit, nyöritykset ja nilkkaremmit näkyvät kadulla. Nyt on trendikästä käyttää kenkiä, jopa korollisia sandaletteja, sukkien kanssa. Kauniit sukat ovat nyt asuste. Ne voivat olla kenkien kanssa samaa sävyä tai täysin vastakohta. Kaiken tämän keskellä maskuliiniset poikaystävätkengät tasapainottavat yltäkylläisyyttä.

AW16-17 ruskeat
Materiaaleina on nahkaa, mokkaa, paljetteja, erilaisia hapsuja, turkiksia ja tilkkutöitä. Printtikuoseja ja kaksivärisiä kenkiä on tulossa entistä enemmän.

Koroissa on kaikenlaista. Nyt löytyy platoa, tolppaa, veistoksellisia erikoisuuksia, puisia, isoja paksuja ja pieniä siroja, stilettoja unohtamamatta.

Saappaat peittävät nilkan, ovat yli polven tai jopa reiteen saakka. Kaikki varren pituudet löytyvät nyt. Myös bootsit uusissa väreissä ovat in.

Moninaiset materiaalit saattavat olla haaste kengänhoidossa. Tutustu huolella kengän materiaaliin ja sille sopiviin hoitoainesiin. Kysy kenkäkauppiaalta, mitä hän suosittelee tai mistä materiaalista kenkäsi on valmistettu. Neuvoa saa myös hoitoaineiden jälleenmyyjiltä. Muista aina testata ensin huomaamattomaan kohtaan, ettei kengän viimeistelyaineen ja hoitoaineen yhdistelmä tuota yllätystä. Pintanahoille sopiva Pedag premium shoe cream on saatavana monessa värissä. Näillä pidät kengät siistissä kunnossa koko talven.

 

fall_winter_2016_2017_shoe_trends_shoes_with_socks

 

Kuvat Fashion Snoop ja  Fashionisers

 

Lisää vinkkejä kengänhoitoon saat näistä kirjoituksista:

Kenkien hoitaminen alkaa materiaalin tunnistamisesta

Kysymyksiä ja vastauksia kengänhoidosta