Vastuullista jalkojen ja kenkien hyvinvointia

Vastuullista jalkojen ja kenkien hyvinvointia vegaanisilla ja ympäristöystävällisillä tuotteilla

Ympäristöystävällisyys ja tuotteiden alkuperä on yhä kasvavassa määrin tulossa normaaliksi osaksi kuluttajien arkipäivän elämää. Teemme vastuullisempia valintoja, otamme huomioon ympäristön, valmistusmateriaalit sekä tuotteiden alkuperän.

Ympäristöystävälliset
hoitoaineet

Perinteisesti tekstiilien ja kenkien suojaus on tehty voimakkailla perfluoratuilla (PFC) yhdisteillä, jotka ovat suojanneet niin kosteudelta kuin rasvapohjaisilta lioilta. Mitä pahempi myrkky sitä tehokkaampana ja näin ollen parempana sitä on pidetty. Vaarallisimmat yhdisteet on jo EU:ssa kielletty, mutta paljon PFC-yhdisteitä on vielä käytössä. Teknologia on kuitenkin kehittynyt huimasti, joten kenkien ja muidenkin nahkatuotteiden suojaus voidaan nykyisin tehdä ympäristöystävällisesti. Vesipohjaiset puhdistusaineet ovat huomattavan tehokkaita ja lika saadaan puhdistettua ilman ympäristölle vaarallisia liuottimia ja yhdisteitä.

Saksalainen Pedag on kenkienhoidon edelläkävijä ja kehittänyt kasvavaan kysyntään erinomaisen Eco-friendly -tuoteperheen, joka yhdistää luonnolliset, ympäristöystävälliset ainesosat sekä tehokkuuden. Pedag Eco-friendly on kattava kenkien- ja nahanhoitosarja tämän päivän ympäristöstään välittävälle kuluttajalle, joka etsii tehokkaita hoitoaineita monenlaisille materiaaleille. Tuotteet ovat biohajoavia, eikä niissä ole liuottimia eikä PFC-yhdisteitä.

Vegaanista mukavuutta

Ympäristön huomioimiseen kuuluu olennaisesti myös kanssaeläjiemme huomioon ottaminen. Pedag on eettisistä syistä mm. poistanut tuotannostaan angorapohjalliset, vaikka niissä käytettyä karvaa ei koskaan nyhdetty elävistä kaneista.

Pedagin Saksassa käsin valmistetuissa pohjallisissa on myös paljon vegaanisia vaihtoehtoja ja valikoima kasvaa jatkuvasti materiaalien ja valmistustapojen kehittyessä. Tukipohjallisista pehmeät ja paljaalle jalalle mukavat Viva Sneaker -froteepohjalliset, seisomatyöläisen must-hankinta Viva Sport tai herkän ihon Viva Sensitive ovat kaikki vegaanisia. Samoin Bamboo Deo froteepohjallinen on tehty luonnollisesta ja nopeasti kasvavasta raaka-aineesta bambusta, ollen täydellinen vaihtoehto kertakäyttöisille hajunsyöjäpohjallisille. Myös aktiiviliikkujille on omansa -kaikki Pedagin Sport-sarjan pohjalliset ovat vegaansia.