Pohjallisten kolme pääryhmää

Feetlet.fi:n valikoimista löydät suuren määrän erilaisia kengänpohjallisia erilaisiin tarkoituksiin. Vaihtoehtojen äärellä juuri niiden itselle sopivien pohjallisten etsiminen voi tuntua hankalalta, joten alkuun kannattaa tutustua pohjallisten kolmeen pääryhmään.

Muotoilemattomat peruspohjalliset

deo fresh froteepohjallinen
Pedag Deo Fresh froteepohjallinen

Pohjalliset ovat kaikille tuttuja, jokapäiväisiä käyttötuotteita. Ne voivat olla materiaaliltaan esimerkiksi nahkaa, froteeta tai villaa käyttötarkoituksensa mukaan. Muotoilemattomien pohjallisten avulla saadaan kenkä paremmin jalkaan sopivaksi, pidettyä kylmä pois jaloista tai vaikkapa vähennettyä hikoilun aiheuttamia ongelmia.

Peruspohjallisten mallistosta löytyvät esimerkiksi vegaaninen Pedag Deo Fresh, jonka kosteutta imevä froteepinta on miellyttävä paljaalle jalalle, memory foam -pohjallinen Pedag Magic Step, joka tuo jalkojen alle mukavaa pehmeyttä, sekä Pedag Felt huopapohjallinen, jonka kanssa ei jalkoja pakkasilla palele.

Muotopohjalliset

SIESTA muotopohjallinen
Pedag Siesta muotopohjallinen

Täysin tasapohjaiset kengät eivät tue jalkoja, joten muotopohjalliset paitsi parantavat kenkien sopivuutta myös tukevat jalkoja sekä koko kehoa. Muotoilluissa pohjallisissa voi olla käyttötarkoituksen mukaan pehmeitä muotoiltuja tukia ja pehmusteita jalan holvikaarelle, kantapäälle tai päkiälle.

Muotopohjallista löytyvät esimerkiksi nahkapintainen Pedag Siesta, joka sopii myös korkokenkiin, sekä erityisesti diabeetikoille ja reumaatikoille sopiva, saumaton ja ihoystävällinen Pedag Sensitive.

Tukipohjalliset

VIVA® tukipohjallinen
VIVA® tukipohjallinen

Tukipohjallisten jalalle antama tuki on muotopohjallista voimakkaampaa. Tukipohjallisten anatominen muotoilu tukee tehokkaasti jalan kaaria, vähentäen jalkojen rasitusta ja ehkäisten holvikaaren laskeumaa.

Myös tukipohjallisia on useilla pintamateriaalivaihtoehdoilla käyttötarkoituksen mukaan: seisomatyöläisille pehmeyttä ja iskunvaimennusta tarjoaa vaahtomuovia sisältävä Pedag VIVA Sport,  kävely- ja juhlakenkiin mukavuutta tuo nahkainen pohjallisklassikko Pedag VIVA ja talven kylmältä suojaa villainen Pedag VIVA Winter -tukipohjallinen.