Pidä pakkanen pois varpaista

Lumi ja pakkanen pääsevät pian jälleen yllättämään suomalaiset. Älä anna kylmän kuitenkaan yllättää varpaitasi, vaan varaudu ajoissa kunnon pohjallisilla.

Kylmä hiipii kenkiin alhaalta kylmästä maasta, joten on tärkeää, että pohjallisessa on kunnon suoja alaspäin. Erinomainen kylmäsuoja on pohjallisissa alimmaisena oleva alumiinikerros, joka heijastaa kylmän alaspäin ja kengässä jo olevan lämmön ylöspäin takaisin jaloille. Pelkkä kylmäsuoja ei yksinään kuitenkaan riitä, vaan jalalle on myös syytä tarjota mukavuutta talvellakin. Villainen päällyskerros pohjallisessa tuo pehmeyttä, mukavuutta ja imee jalan kosteutta itseensä. Luonnonkuituna villa on myöskin helppohoitoinen: pohjalliset kannattaa tuulettaa käytön jälkeen myös talvella.

Kylmässä seisoskellessa kannattaa jalat ehdottomasti suojata maasta nousevalta kylmältä.

Jos kylmän kauden harrastuksiin kuuluu vaikkapa kaukalon laidalla pelien seuraaminen tai viikonloppukävelyt kaupungilla, niin kenkiin kannattaa sujauttaa Pedag Viva Winter -pohjalliset. Ne antavat jaloille muotopohjallisten tuen ja mukavuuden, sekä suojaavat kylmältä. Alumiinikerroksen lisäksi pohjallisten väliosan vaahtokumi eristää ja päällisen villa pitää jalat lämpiminä ja kuivina pitkään.

Niille, jotka siirtyvät itse luistinten terille tai monojen käyttöön sopii Solar lämpöpohjallinen. Solar säilyttää jalan luonnollisen lämmön sekä eristää maasta huokuvan kylmän luistinten tai monojoen ulkopuolelle. Joskus muotoilematon pohjallinen saattaa ruttaantua jalan alle liikkuessa, mutta Solarin alumiini on liukumaton ja pitää pohjallisen hyvin paikoillaan.

Pehmeyttä ja luksusta kävelyyn ja askellukseen tarjoaa Merino Magic step memory foam -pohjallinen. Pohjallisen Memory foam muotoutuu jalkojen mukaan, helpottaa jalkoihin kohdistuvaa painetta ja vaimentaa niveliin kohdistuvia iskuja. Pehmeä merinovillainen päällinen hengittää, imee kosteutta ja pitää jalat mukavan lämpiminä. Tämä pohjallinen voidaan myös tarvittaessa leikata juuri omiin kenkiin sopivaksi.

Aina kengissä ei kuitenkaan ole kovin paljoa tilaa pohjallisille. Napakan kengän pohjalliseksi sopii merinovillasta valmistettu, muotoilematon ja ohuen ohut Pedag Merino. Merinovillan kuidut sisältävät miljoonia pieniä ilmakoteloita, jotka toimivat eristeen tavoin kylmää vastaan. Ohuet pohjalliset mahtuvat hyvin niin city-saappaisiin, tiukasti istuviin ballerinoihin kuin miesten loafereihinkin.