Kysymyksiä ja vastauksia pohjallisten käytöstä

K: Jalkani väsyvät usein kävellessä, ja joskus päivän jälkeen alaselässä saattaa ihan polttaa. Mikä neuvoksi?

V: PEDAG VIVA® -tuotteet, tai geelipohjalliset ovat hyviä vaihtoehtoja silloin kun jalat väsyvät ja rasittuvat kävellessä tai pitkään seistessä esim. työssä. Pedagin tukipohjalliset antavat tukea jaloille oikeissa kohdissa ja vähentävät rasitusta myös selässä ja polvissa. Muotoiluilla tukipohjallisissa voit korjata myös jalan virheasentoja.

K: Olen ostanut ihanat tennarit, mutta pohjat ovat melko kovat. Mistä apua?
V: Muotoa ja tukea saat esim PEDAG VIVA® Sneaker ja PEDAG VIVA® Sport pohjallisilla. Myös muut muoto- ja tukipohjalliset sekä geelipohjalliset ovat hyviä vaihtoehtoja tennareihin.

K: Mikä avuksi hikisiin jalkoihin?
V: Paljon hikoilevat jalat saavat kengät tuntumaan kosteilta, jopa märiltä. Silloin tarvitaan erittäin imukykyiset pohjalliset. Esimerkiksi luonnonkuituja sisältävät Pedag Bamboo Deo, Viva® Sneaker, Viva® Ourdoor ja Deo Fresh  ovat tässä erinomaisia vaihtoehtoja. Keinoainekengät ovat kaikken pahimmat hikoiluna aiheuttajat. Niihin kannattaa aina laittaa kosteutta imevät pohjalliset. Tuuleta pohjalliset käytön jälkeen. Kesällä ilman sukkia kuljettaessa silkkinen jalkasuihke pedag Silky Touch auttaa myös.

 

 

 

 

 

 

K: Mikä auttaisi kenkien ja jalkojen pahaan hajuun?
V: Soloksen Odour Stop, Odor-Free (myös isot koot)  tai Feetlet-hajunsyöjäpohjallisen rakenteissa oleva aktiivihiili ehkäisee epämiellyttävän hajun muodostumista. Tuuleta pohjalliset aina käytön jälkeen ja vaihda ne riittävän usein. Näin varmistat jatkuvan hyvän olon jaloillesi. Myös tukipohjallisista löytyy aktiivihiiltä: Viva® nahkapohjallinen ja Viva® Outdoor auttavat taistelussa pahaa hajua vastaan. Oiva apu, etenkin tiukasti istuviin kenkiin, on kerran viikossa vaihdettavat pohjalliset.

K: Mikä pohjallinen on paras kylmillä ilmoilla? Entä kumisaappaisiin?
V: Tukea antava lämmin Viva® Winter sopii useisiin talvikenkiin ja saappaisiin. Bandin huopapohjallinen on kestävä ja lämmin pohjallinen niin lasten kuin aikuistenkin kenkiin. Huopapohjallisen voi myös pestä. Talvipakkasilla kolmikerroksinen Solar-pohjallisen villa lämmittää, vaahtokumi vaimentaa ja alumiini eristää. Laadukas vaihtoehto tiiviisti istuviin kenkiin on pedag Angora – luonnollista lämpöä. Kumisaappaassa kannattaa käyttää huopapohjallista tai muotoiltua PEDAG VIVA® Sport pohjallista.

K: Kengät ovat hieman liian suuret ja pohjallinen tekee ne liian pieniksi. Mitä teen?
V: Päkiäpohjallisella saat aavistuksen liian suuret kengät sopiviksi. Pelkästään päkiän alle laitettavia puolipohjallisia on saatavana monesta materiaalista – vaahtokumi, nahka tai geeli. ( Solos soft step, Pedag Galant, Princess, Feel Good ja High Life)

K: Minulla on holvikaaren laskeumaa? Löytyisikö apua pohjallisesta?
V: Pohjallisilla voi korjata lievää virheasentoa ja helpottaa jalan vaivoja. Kokeile PEDAG VIVA®-perhettä. Materiaalina on pehmeä nahka, ihana puuvilla frotee, villa ja kestävä tekstiili sekä tukeva muovi, joka ei väsy käytössä. Pohjallisen holvikaarentuki rentouttaa ja tukee. Pitkittäistuki ehkäisee ja lievittää jalkaholvin laskeuman oireita.

K: Miksi pitäisi käyttää pohjallisia?
V: Pohjallisten käyttö kannattaa aina. Pohjallinen suojaa kenkää pidentäen sen käyttöikää ja pitää jalat kuivina ja rentoina. Valitse sopiva pohjallinen käytön ja kengän mukaan. Tuuleta pohjalliset aina käytön jälkeen. Osan pohjallisista voi myös pestä tarvittaessa.