Tukipohjalliset kaikille jaloille

Tukipohjallisia löytyy moneen tarpeeseen, eikä niiden käyttö yleisestä luulosta huolimatta edellytä vikaa jaloissa. Tukipohjallisilla voi esimerkiksi rentouttaa ja pehmentää askellusta, samalla lisäten jalan hyvää oloa ja kengän käyttömukavuutta.
Feetletin valikoimien valmiit tukipohjalliset ovat edullisia ja päin vastoin kuin yksilöllisesti valmistettuja pohjallisia, voi näitä vaihtaa helposti kengistä toisiin.

Tukipohjallisten idea on tukea jalan luonnollista biomekaniikkaa ja ohjata niveliä, lihaksia ja hermoja niille radoille ja asemiin, joihin ne tukirangan optimaalisen kuormituksen näkökulmasta kuuluvat.
Tarve tukipohjallisten hankintaan voi siis tulla virheasennon aiheuttamasta kivusta, tai ihan vaan mukavuudenhalusta, eli ajatuksesta parantaa kenkien sopivuutta ja lisätä askelluksen mukavuutta, vaikkei mitään vikaa olisikaan.

Apua väsyneille jaloille

Jalkojen väsyminen kävellessä tai seisomatyössä on yleinen ongelma. Pitkän päivän jälkeen tekee mieli nostaa jalat ylös ja alaselkää saattaa suorastaan poltella. Tukipohjalliset antavat tukea jaloille oikeissa kohdissa ja vähentävät rasitusta myös selässä ja polvissa. Kipeät kantapäät saavat apua tukipohjallisten kantapehmusteista ja poikittaiskaaren laskeutumisesta aiheutuva päkiäkipu helpottaa päkiäpehmusteiden avulla.

Tukipohjallisista esimerkiksi Viva Sport tarjoaa tuen lisäksi jalkapohjalle iskunvaimennusta ja Viva Mini sujahtaa myös kapeakärkisiin kenkiin.

Korjausta virheasentoihin

Tukipohjallisten muotoilu korjaa virheasentoja ja näin vähentää kipuja jalkojen lisäksi myös selässä. Osa virheasennoista on synnynnäisiä, kuten lättäjalat tai pihtipolvet, toiset tulevat elämän myötä, kun painonnousu tai ikääntymisen tuoma nivelten löystyminen aiheuttaa askelluksen muutoksia holvikaarten laskeutumisen vuoksi. Kolmekymppisellä kroppaa kokoon liimaava kollageeni alkaa jo vähentyä – jalka ei ehkä mahdukaan saman kokoisiin kenkiin kuin aiemmin.

Traumaperäiset virheasennot, urheiluvammojen tai leikkausten aiheuttamat muutokset ja siitä johtuvat virheellisen tukirangan kuormitukset voidaan koittaa korjata tukipohjallisilla. Polvileikkauksen (joka usein muuttaa tukirangan kuormitusta, joka edelleen vaikuttaa askelluksen muuttumiseen) jälkeen voi tuntua, että juoksu on mahdotonta outojen, äkillisten tai pitkäkestoisen rasituksen jälkeisten kipujen vuoksi. Tässä tukipohjallisia voi ajatella kuten laastaria, jota käytetään haavan ollessa auki; tukipohjallisilla voi lähteä turvallisemmin liikkeelle ja vahvistaa nopeammin ja turvallisemmin esim. nilkkaleikkauksesta toipumisen kannalta tärkeitä lihaksia.

Pedagin Viva-perhe on sarja laadukkaita tukipohjallisia, joiden materiaaleina on pehmeää nahkaa, puuvillafroteeta paljaille jaloille, lämmintä villaa, kestävää tekstiiliä sekä tukevaa muovia, joka ei väsy kovemmassakaan käytössä. Pohjallisen holvikaarentuki rentouttaa ja tukee, pitkittäistuki ehkäisee ja lievittää jalkaholvin laskeuman oireita. Feetlet-verkkokaupassamme kaikista Viva-perheen tukipohjallisista lokakuun 2019 loppuun asti 10 % alennus koodilla Viva!